خطر «دوپینگ» از بیخ گوش کاروان فرزندان ایران در پاریس گذشت
پرونده دوپینگی که میتوانست منجر به پس گرفتن یکی از مدالهای طلا کاروان ایران در بازیهای پارالمپیک پاریس شود در نهایت بدون صدور حکمی مبنی بر محکومیت ورزشکار مربوطه، بسته شد.
به گزارش خبرنگار رویداد البرز، کاروان ورزش ایران در بازی های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس که در آغاز بازی ها با معضل دوپینگ یکی از ورزشکارانش مواجه شد، در پایان بازی ها نیز با شوک دوپینگی شدن یکی از مدال آورانش روبرو شد که البته این پرونده با پیگیری به موقع مسئولان مربوطه و ارائه مدارک و مستندارت موردنیاز از سوی آنها، بدون متضرر شدن این کاروان بسته شد.
موضوع مربوط به امیرحسین علیپور از اعضای تیم ملی پارادوومیدانی در بخش نابینایان و کم بینایان است که در رقابت های پرتاب وزنه کلاس F۱۱ بازی های ۲۰۲۴، رکورد آسیا را شکست و همچون مسابقات جهانی ژاپن و بازی های پاراآسیایی، در پاریس هم موفق به کسب مدال طلا شد.
نتیجه نمونه A تستی که از این ورزشکار بعد از مدال آوری در پاریس گرفته شده بود اما مشکوک به دوپینگ اعلام شد و این موضوع در همان پاریس و در روزهای پایانی بازی ها به مسئولان کاروان ایران هم اعلام شد. آنها در مواجه با این موضوع، خیلی سریع اقدام به تهیه گزارشات مستند در رابطه با وضعیت پزشکی علیپور و ارائه به موقع آنها کردند.
علیپور که از ورزشکاران نابینای مطلق است، از قطره ای برای فشار چشم استفاده می کند که بهتر بود بابت آن فرم معافیت درمانی ارائه می شد، کوتاهی در این زمینه اما منجر به ابهام در تست دوپینگ وی مبنی بر استفاده از دارویی ممنوعه به قصد دوپینگ شده بود. در این رابطه مسئولان کمیته ملی پارالمپیک پرونده پزشکی علیپور همراه با گزارش پزشکان معتمد را در اختیار آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) قرار دادند تا مستندی بر پاک بودن این ورزشکار مدال آور باشد.
بعد از گذشت سه ماه از بازی های پارالمپیک، هیچ موضوع جدیدی در رابطه با پرونده امیرحسین علیپور مطرح نشده و به نظر می رسد همین سکوت به معنای تائید پاک بودن این ورزشکار از دوپینگ و بسته شدن پرونده او است.
امیرحسین علیپور در حالی در بازی های پاریس صاحب مدال طلا شد که ابهامات ایجاد شده در مورد تست دوپینگ او می توانست منجر به پس گرفتن مدالش شود
سعید سلگی معاون ورزش قهرمانی کمیته ملی پارالمپیک در گفتگو با خبرنگار رویداد البرز در این مورد گفت: بعد از ابهاماتی که در رابطه با نتیجه تست دوپینگ امیرحسین علیپور ایجاد شد، گزارش کاملی از وضعیت پزشکی این ورزشکار و داروهای موردتجویز برای او به وادا ارائه دادیم. بعد از گذشت سه ماه اما هیچ موضوع جدیدی در رابطه با این پرونده مطرح نشده است.
این مقام مسئول در کمیته ملی پارالمپیک تاکید کرد: هر آنچه مورد نیاز بود برای اثبات سلامتِ قهرمانی امیرحسین علیپور و پاک بودن از داروهای نیروزا، به وادا ارائه شد. اگر در بررسی این گزارش ها ابهام جدیدی ایجاد شده بود یا اصلا گزارش و مستندات ارسالی مورد قبول نبود، قطعا اعلام می شد و نتیحه تست دوپینگ هم به صورت رسمی مثبت اعلام می شد. وقتی وادا نسبت به گزارش های دریافتی بازخوردی نشان نداده، به منزله پذیرفتن گزارش ها و بستن پرونده است.
سعید سلگی تاکید دارد که «وادا» بازخوردی نسبت به گزارش های ارسالی در مورد پرونده پزشکی امیرحسین علیپور نداشته و این به معنای رد خطر دوپینگ است
به گزارش خبرنگار رویداد البرز، بدین ترتیب خطر یک دوپینگ جدید برای کاروان فرزندان ایران در بازی های پارالمپیک و کاهش تعداد مدال های این کاروان برطرف شده است.
در آغاز بازی های پارالمپیک تست مصطفی ماریان یکی دیگر از اعضای تیم ملی پارادوومیدانی در بخش معلولان و توان یابان مثبت اعلام شده بود و به همین دلیل وی اجازه حضور در مسابقات را پیدا نکرد و با اولین پرواز به ایران بازگشت.
در رقابت های پرتاب وزنه کلاس F۱۱ که امیرحسین علیپور مدال طلا آن را از آن خود کرد، مهدی اولاد دیگر نماینده ایران صاحب مدال نقره شده بود. بدین ترتیب در صورت تایید دوپینگ علیپور، طلای این پرتابگر در اختیار دیگر پرتابگر کشورمان قرار می گرفت.
بنابراین از حیث تعداد مدال های طلا، تغییری در وضعیت کاروان ورزش ایران ایجاد نمی شود اما به خاطر جابه جایی ایجاد شده، تعداد مدال های نقره از ۱۰ به ۹ و مجموع مدال ها هم از ۲۵ به ۲۴ مدال کاهش پیدا می کند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید