تحمیل نان کنجدی به مردم / آشفتگی بازار نانوایی ها در البرز
کرج – ایرنا – آنطورکه شهروندان البرزی می گویند: اجرای طرح توزیع نان با استفاده از شبکه یکپارچه الکترونیکی در سال ۱۴۰۱ با اینکه در ماههای نخست با زمان قبل از اجرای آن تفاوت جزیی در این استان داشت اما پس از مدتی تغییر رویه کاری بسیاری از نانوایی ها با مشکلات جدیدی مانند فروش اجباری نان کنجدی با قیمت دلخواه به مردم و کم فروشی همراه شد.
به گزارش رویداد البرز، اظهارات مردم و بررسی های میدانی خبرنگاران رویداد البرز البر از آن حکایت دارد که ساز و کار نانوایی ها پس از اجرای طرح الکترونیکی توزیع نان به سمت پخت نان های کنجدی و تحمیل این نوع نان به مردم سوق پیدا کرده به طوریکه برخی نانوایی های سنگکی کمتر رغبتی به پخت نان ساده دارند یا اینکه مشتریان نان ساده را در انتظار و صف های طولانی قرار می دهند.
اینکه متقاضیان نان کنجدی در کمترین زمان ممکن با پرداخت هزینه بیشتر پیش چشم مردم نان های سفارشی دریافت می کنند و انتظار در صف برای مشتریان نان ساده طولانی است به نگرانی و گلایه عمیق مردم از دستگاههای ناظر و متولی تبدیل شده است.
بسیاری از مشتریان نان ساده در نانوایی ها سنگکی یا بربری می گویند که بارها الفاظ تند و رکیک بین آنان و شاطر نانوایی های کرج رد وبدل شده اما این گونه دعواها هیچ مشکلی از مردم حل نکرده است.
مردم می گویند که ابعاد و وزن نان های ساده کاهش یافته ضمن آنکه نان های سنگک کنجدی اگرچه ابعادی۲ برابر نان ساده دارند اما هریک به تعداد پنج نان ساده در سامانه الکترونیکی یکپارچه محاسبه و بارگذاری می شوند.
به گفته برخی شهروندان کرجی ، نظارت ضعیف متولیان و تصمیم بگیران استانی سبب شده تا نانوایی های آرد یارانه بگیر به دلخواه به پخت و عرضه نان بپردازند و اندازه نان ها روز به روز کوچک تر و کیفیت آنها هم کاهش یابد.
“محسن اجباری” ساکن حسن آباد کرج از جمله شهروندانی است که نسبت به کیفیت پخت و قیمت نان در بیشتر نانوایی های سطح شهر گلایه دارد و خواستار نظارت دستگاههای متولی است.
وی ادامه داد: گاهی برای خرید ۲ نان سنگک باید بیش از یک ساعت در صف نانوایی ماند که در این میان مشاجرات لفظی بین مشتریان و شاطر نانواها کم نیست.
این گونه اظهارات و بیشتر موضوع تکراری در بین مشتریان نان کرج و سایر مناطق استان البرز است که البته خود شاطر نانوایی ها و حتی مسوولان به تخلفات وریشه های مشکل اذعان دارند.
نانواها چه می گویند؟
برخی شاطرنانواها نیز می گویند که به رغم افزایش قیمت ها شامل هزینه های آب ، برق ، گاز ، اجاره و سایر بخش ها ، طی سه سال گذشته نرخ نان تغییر نکرده و این امر سبب شده تا نانوایی ها به پخت نان کنجدی یا کم فروشی روی بیاورند.
یکی از شاطرنانواهای کرج به خبرنگار رویداد البرز گفت : به دلیل بالا رفتن هزینه ها ، نیروی کار بسیاری از نانوایی های بربری ، تافتون و لواش کرج کاهش یافته و حتی کار دراین نانوایی تک نفره شده است.
وی ادامه داد: کیفیت پایین آرد از دیگر مشکلاتی است که نانوایی ها با آن مواجه هستند؛ پخت نان کنجدی و تحمیل آن به مشتریان راهکاری برای کاهش مشکلات درآمدی نانواها است.
سخنان این شاطر و سایر نانوایی ها نیز از آن حکایت دارد که این قشر هم از وضعیت درآمدی خود رضایت ندارند.
تخلفات نانوایی ها محرز است / نان به نرخ روز
مدیر کل صنعت ، معدن و تجارت استان البرز با بیان اینکه بازرسی های مکرر کارشناسان این اداره کل، جهاد کشاورزی ، اصناف و تعزیرات حکومتی موید تخلفات صنف نانوایی های استان است،گفت: برای کاهش این تخلفات باید قیمت نان به نرخ روز تغییر کند.
وی ادامه داد: از سه سال پیش تاکنون هیچ تغییری در قیمت نان لحاظ نشده و این موضوع به دولت سیزدهم و دولت کنونی بر می گردد؛ از سال ۱۴۰۰ تاچندی پیش هیچ ابلاغی در خصوص تغییر قیمت نان نداشته ایم ؛ به تازگی افزایش ۲۵ درصدی ابلاغ شده است .
مدیرکل صنعت ، معدن وتجارت البرز بیان کرد: آنچه مشکل نانوایی ها را برطرف می کند، محاسبه دقیق هزینه ها است؛ به طور مثال اکنون نرخ نان بربری ساده ۱۸ هزار ریال است که با احتساب هزینه ها باید ۱۰۰ تا ۱۱۰ درصد افزایش یابد.
انصاری بیان کرد: افزایش ۲۵ درصدی قیمت نان مشکلی از نانوایی ها برطرف نمی کند و همه اعضای کارگروه آرد و نان استان البرز می دانند که وضعیت نان با نرخ کنونی تغییر نمی کند و باید فکر اساسی کرد که هم مردم و هم نانوایی ها رضایت داشته باشند.
وی گفت : پیشنهاد ما در کارگروه آرد و نان البرز این بود که مشابه استان تهران عمل کنیم؛ تهران مصوبه خاصی داشت که فراتر از ۲۵ درصد بود یعنی قیمت نان ۵۰ درصد افزایش اعمال شده اما در البرز این پیشنهاد پذیرفته نشد؛ اگر موافقت کنند نرخ جدید ابلاغ شود آن وقت فضا برای بازرسی و برخورد های جدی تر فراهم می شود.
مدیرکل صنعت ، معدن و تجارت البرز ادامه داد: برخی شکایت ها از نانوایی ها به جا نیست چرا که از ۲هزارو ۶۰ نانوایی استان البرز حدود ۳۰۰ واحد آنها آزاد پز هستند که در تدوین قیمت تابع قیمت های مصوب نیستند و می توانند قیمت های خود را داشته باشند.
ارجاع پرونده یک هزارو ۴۷۵ نانوایی متخلف به تعزیرات حکومتی
براساس گزارش اداره کل تعزیرات حکومتی البرز ، پرونده یک هزارو ۴۷۵ نانوایی متخلف طی سال جاری در این استان برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارجاع شد؛ از مجموع این پرونده های تخلف، ۷۹۰ مورد آن منجر به محکومیت شده است.
این واحدهای متخلف در بازدید روسای شعب سیار تعزیرات حکومتی، بازرسان اداره کل صنعت، معدن و تجارت ، جهاد کشاورزی و اتاق اصناف استان شناسایی شدند؛ بیشترین تخلفات مربوط به کم فروشی، گرانفروشی، عرضه خارج از شبکه و عدم رعایت ساعات مصوب پخت نان بوده است.
این گزارش تعزیرات حکومتی البرز می افزاید که با توجه تخلفات فراوان در سطح نانوایان و نارضایتی مردم از برخی واحدهای صنفی نانوایی به دلیل کاهش ساعات پخت ، تعطیلی های خودسرانه و کم فروشی طرح تشدید نظارت بر این بخش به صورت ویژه اجرا شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید