شاهرود رتبه اول سوادآموزی استان سمنان را دارد
شاهرود- شاخصها نشان میدهد که شهرستان شاهرود به لحاظ سواد آموزی رتبه اول استان سمنان را از آن خود کرده است.
رویداد البرز، گروه استانها- علی شهسوار: هفتم دی ماه سال ۱۳۵۸ سازمان نهضت سوادآموزی با هدف باسواد کردن خیل عظیم بیسوادان کشور تشکیل شد امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی طی پیامی به ملت شریف ایران، اقشار مردم را به مبارزهای فراگیر با نقیصه بیسوادی فراخواندند و از مسئولان خواستند تا آموزش و پرورش با تمام امکانات به پا خیزد و ریشه بیسوادی را از بن برکنند.
بر همین اساس سازمان نهضت سوادآموزی به عنوان یک نهاد انقلابی تأسیس شد. گفتگوی خبرنگار رویداد البرز با ربابه یاورپناه رئیس اداره سوادآموزی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان شاهرود را در ادامه پیرامون سواد آموزی در شهرستان شاهرود میخوانید.
*ابتدا قدری درباره کار در این حوزه، یعنی سواد آموزی بگویید.
عشق و علاقه به سوادآموزی غیر قابل وصف است تجربهای عظیم است. درست است که در همه کارها باید علاقه باشد ولی در زمینه سواد آموزی تجربه دیگری را پیش رو دارید که بسیار زیبا است. لذا با سواد کردن انسانها غیر قابل وصف است.
اگر عشق و علاقهای در این خصوص نباشد هیچ اتفاق مثبتی رخ نخواهد داد چرا که سواد آموختن علاوه بر فن یک هنر است.
*وضعیت شاهرود در زمینه سواد آموزی چطور است؟
شهرستان شاهرود دارای رتبه نخست باسوادی در استان سمنان در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ ساله را طبق آخرین سرشماری است و ما وضعیت خوبی در این شاخص داریم البته این وضعیت، حاکی از تلاشهای همکاران ما در مجموعه نهضت سواد آموزی است.
*از کارهایی که سواد آموزان شاهرودی انجام دادهاند بگویید
کسب رتبه برتر در پویش ملی ایران سبز، ایران قوی توسط آموزش دهندگان و کسب سه رتبه منتخب استانی در مسابقه انشا نویسی پرسش مهر ریاست جمهوری سال ۱۴۰۲ توسط سوادآموزان شاهرودی از جمله افتخارات و اقدامات خوبی است که صورت گرفته است.
از دیگر اقدامات خوب میتوان به تحت پوشش قراردادن بیش از هزار نفر سوادآموز در دورههای سه گانه سوادآموزی در شهرستان شاهرود یاد کرد که اقدام قابل توجهی محسوب میشود.
بیش از هزار نفر سوادآموز در دورههای سه گانه سوادآموزی، تحکیم و انتقال در هفت سال اخیر مورد پوشش قرار گرفتهاند و باسواد کردن بیش از ۶۰۰ نفر سوادآموز ایرانی در شش سال اخیر و ارائه گواهینامههای سوادآموزی در شاهرود از جمله دیگر اقدامات خوبی است که انجام شده است.
قبولی بیش از ۶۶ درصدی سوادآموزان در سال ۱۴۰۳ و کسب رتبه برتر استان نسبت به درصد عملکردی شاخصهای ابلاغی ویژه شهرستان در سه سال اخیر از دیگر دستاوردهای مهم نهضت سواد آموزی در شهرستان شاهرود است.
*درباره طرحهایی که اجرا میکنید نیز توضیح دهید.
اجرای طرح ابتکاری نماز مادر- دختری ویژه سوادآموزان و انعکاس تصاویر آن در فضای مجازی از جمله ابتکاراتی بود که تأثیر بسزایی در تعمیق فرهنگ نماز در بین سوادآموزان داشت. ایجاد کاربری برای آموزش دهندگان در سامانه ضمن خدمت فرهنگیان برای اولین بار در استان از دیگر ابتکاراتی بود که در شاهرود شاهد آن بودیم.
علاوه بر موارد گفته شده برگزاری کارگاههای آموزشی رایگان سواد فضای مجازی ویژه بانوان بزرگسال کم سواد با اولویت مناطق روستایی و محلههای کم برخوردار و آموزش سواد قرآنی به سبک رسول اکرم (ص) ویژه فرزندان سوادآموزان و سوادیاران برای اولین بار در استان سمنان در شاهرود اجرا شد و استقبال خوبی هم از آن صورت گرفت.
اهدای بستههای فرهنگی با شعار امر به معروف سواد در موکب فرهنگی آموزش و پرورش استان مستقر در نجف اشرف از دیگر ابتکارات است.
*در پایان چه پیامی دارید به خصوص برای کسانی که سواد هنوز نیاموخته اند.
در پایان از مردم و خانوادهها میخواهم با هم پیمان ببندیم که سواد و دانایی را نه فقط برای خود، که برای ساختن جامعهای بهتر در دلهای یکدیگر جاری کنیم و چنانچه فرد کم سواد و یا محروم از سواد را میشناسند را به سوی سوادآموزی سوق داده و خود را در این امر خیر شریک کنند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید