میراثفرهنگی باید به مسئله اول کشور تبدیل شود
گیلآبادی در مراسم تقدیر از دستاندرکاران برگزاری سومین جشنواره بینالمللی تولیدات چندرسانهای میراثفرهنگی گفت:میراثفرهنگی باید به مسئله اول کشور تبدیل شود.
به گزارش رویداد البرز، مراسم تقدیر از دستاندرکاران برگزاری سومین جشنواره بینالمللی تولیدات چندرسانهای میراثفرهنگی، امروز دوشنبه ۲۸ آبان با حضور سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد. در این مراسم، اعضای شورای سیاستگذاری سومین جشنواره تولیدات چندرسانهای میراثفرهنگی به بیان نظر و دیدگاه خود پرداختند.
علیرضا تابش دبیر این جشنواره در سخنانی اظهار کرد: سومین جشنواره بینالمللی تولیدات چندرسانهای میراثفرهنگی بسیار اهمیت دارد و آثار فاخری در این جشنواره تولید شده است. از این رو بر اساس برنامهریزیها قصد داریم، تعدادی از آثار در حوزههای گوناگون مثل تئاتر، عکس، فیلم و … در خانه هنرمندان در تهران به نمایش در آید تا در طول سال این جشنواره فراموش نشود.
وی افزود: برگزاری سومین جشنواره را امسال در شرایط خاصی برنامهریزی و اجرا کردیم. سال قبل به چهار استان برای بررسی شرایط میزبانی جشنواره سفر کردیم و استان فارس بهعنوان میزبان انتخاب شد. در شرایطی کار را پیش بردیم که مصادف شد با شهادت رئیسجمهوری آیتالله رئیسی و بعد از آن نیز برگزاری انتخابات و به دنبال آن معرفی وزیر جدید. با اینحال کارها به خوبی پیش رفت و با حمایت همه اعضا و همکاری دستگاههای مختلف باعث شد جشنوارهای متفاوت نسبت به دوره قبل برگزار شود و بخشهای مختلفی به آن اضافه شد.
تابش گفت: حضور کودکان و اضافه شدن بخشهایی مثل سکوی امید باعث افزایش جذابیت این دوره از جشنواره شد. مجموعه فعالیتهای فرهنگی هنری بسیار خوبی در این دوره برگزار شد و نخستین دوره برگزاری بینالمللی شدن جشنواره بود. خوشبختانه در بخش فیلم و عکس آثاری را از کشورهای مختلف داشتیم. حضور چهرههای پیشکسوت و شاخص عرصه هنر و فرهنگ، برگزاری رویدادهای میدانی، رایگان شدن موزهها، اعلام خوزستان بهعنوان میزبان دوره بعد، حضور کنشگران حوزه میراثفرهنگی، حضور فناوریهای نوین و … از نکات برجسته سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی به میزبانی استان فارس است.
جایگاه ویژه صنایعدستی در جشنواره
مریم جلالی معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی نیز در این نشست گفت: جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی به مرحله خاطرهسازی رسیده است برای همین پیشنهاد دارم در دورههای بعد یک بخش مرتبط با فیلمهایی که مردم با موبایل گرفتهاند، برگزار کنیم.
وی افزود: خوشبختانه در این دوره از جشنواره، صنایعدستی جایگاه ویژهای پیدا کرد.
میراثفرهنگی، وزارتخانه دوستداشتنی
احمدرضا درویش گفت: مهمترین اتفاق این جشنواره پژواک آن در فضای بسته فرهنگی امروز است.
پوران درخشنده نیز اظهار کرد: یکی از ویژگیهای این جشنواره حضور گرم مردم بود. مردمی که با شور و شوق آمده بودند و با اشتیاق به این جشنواره آمده بودند. آثار بسیار زیبایی تولید شده که از طریق رسانه ملی و سایر رسانهها باید بازپخش و بازنشر شود.
رسول صدرعاملی جشنواره را جذاب توصیف کرد و ادامه داد: در بین تمام وزارتخانهها، وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دوستداشتنیترین وزارتخانه است. گل کار این وزارتخانه ترویج هویت ملی و تاریخی بین نسل جوان و نوجوان است چرا که نقطه وفاق ملت ایران وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است.
یونس شکرخواه استاد ارتباطات و رسانه نیز گفت: این جشنواره دو کارکرد بزرگ دارد که یکی بازنمایی شهرها است و کارکرد دوم نیز حضور و مشارکت بسیار پررنگ مردم است. این ویژگیها برجسته است و باید به آن افتخار کنیم. این در حالی است که یکی دیگر از ویژگیهای این جشنواره دور هم جمع شدن اصحاب فرهنگ و هنر و تشریک مساعی است.
میراثفرهنگی باید به مسئله اول کشور تبدیل شود
شهرام گیلآبادی نیز در این نشست افزود: کارکرد جشنواره باید به این صورت باشد که تمام استانها درگیر این جشنواره باشند. باید زنجیرهای تشکیل شود تا میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مسئله اول کشور تبدیل شود.
زینالعابدین نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: طراحی و ایدهپردازی این جشنواره نشاتگرفته از یک فکر خردمندانه بوده است. امروز شاهد یک کلانرویداد در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هستیم. پیشنهادم این است این رویداد به جای رویداد فصلی باید تبدیل به رویداد تناوبی شود.
مهدی فرجی تهیه کننده تلویزیون اظهار کرد: خوشبختانه امروز جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی تثبیت شده و بهعنوان یک رویداد ملی شناخته میشود.
سید مصطفی فاطمی هم در بخشی از نشست گفت: جشنواره چندرسانهای فیلمهای گردشگری از سوی سازمان جهانی گردشگری قرار است برگزار شود، پیشنهاد من این است که دبیرخانه جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی، با این جشنواره جهانی همکاری و هماهنگی داشته باشد.
علی همتی مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری با توصیف ویژگیهای جشنواره افزود: این جشنواره آبرویی مضاعف برای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شد و کارها به خوبی برگزار شد.
شهاب طلایی مدیرعامل صندوق توسعه و احیا نیز گفت: برگزاری این جشنواره یک خلأ بود که به خوبی ایجاد شد و خلأ کارهای مهم جشنوارهای و فرهنگی را پر کرد.
برگزاری جشنواره بدون کوچکترین حاشیه
کشفی مشاور استاندار فارس در این نشست اظهار کرد: خوشبختانه جشنواره به شکل بسیار خوب و بدون کوچکترین حاشیهای در استان فارس برگزار شد که به نظر من این بسیار مهم است. این در حالی است که شاهد تبلیغات بسیار خوب برای این جشنواره بودیم و تمام شهر پای کار آمده بودند.
محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس نیز گقت: مردم استان فارس با حال خوب دیگران حالشان خوب میشود. خوشبختانه این جشنواره باعث شد حال تمام مردم خصوصاً حال مردم شیراز خوب شود. یکی از نتایج بسیار خوب این جشنواره این است که به برکت این جشنواره شاهد مرمت برخی از اماکن و تأسیسات بودیم. در فضای شهر و اماکن فرهنگی تاریخی به شکل بسیار مناسب به تبلیغات مربوط به این جشنواره پرداختند.
محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان که سال بعد میزبان این جشنواره است نیز افزود: برگزاری جشنواره تولیدات چندرسانهای میراثفرهنگی خلاءهای فرهنگی را پوشش میدهد. این جشنواره به طور حتم دارای نتایج ارزشمند و مهمی است از این رو ما در استان خوزستان آمادگی کامل برای میزبانی چهارمین دوره جشنواره هستیم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید