گزارشات سازمان بازرسی باید خارج از نوبت رسیدگی شود
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه گزارشات سازمان بازرسی باید خارج از نوبت رسیدگی شود، گفت: گزارشات ما این قابلیت را دارد که نسبت به تصمیمات مراجع قضائی اعتراض شود.
به گزارش رویداد البرز، مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاریهای مشترک علمی پژوهشی با دانشگاه عالی دفاع ملی با حضور ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور و سردار احمدی مقدم رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در این دانشگاه برگزار شد.
خدائیان در این مراسم با اشاره به تاریخچهای از شکل گیری سازمان بازرسی، وظایف عالیترین نهاد نظارتی جمهوری اسلامی ایران را تشریح کرد و با اشاره به وظیفه نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور، گفت: نظارت سازمان بازرسی عام و قبل، حین و بعد از وقوع تخلف را شامل میشود.
وی ادامه داد: اگر در بررسیها پیشنهادی از ناحیه سازمان بازرسی به دستگاهی ارائه شود آن پیشنهاد لازم الاجرا است و دستگاه باید ظرف ده روز به آن عمل کند و در غیر این صورت به موجب قانون برای آن مجازات در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان بازرسی با تاکید بر اینکه گزارشات سازمان بازرسی باید خارج از نوبت رسیدگی شود، خاطرنشان کرد: در سازمان بازرسی دارای پستهای قضائی هستیم و گزارشات تحت نظر این افراد تهیه و ارائه میشود. همچنین گزارشات ما این قابلیت را دارد که نسبت به تصمیمات مراجع قضائی اعتراض شود.
خدائیان بیان کرد: همه دستگاههای نظارتی درون دستگاهی همچون حفاظت، حراست و بازرسیها مکلف هستند اگر تخلف و جرمی را مشاهده کردند به سازمان بازرسی گزارش دهند و در غیر این صورت مرتکب جرم شدهاند. البته قانونگذار اجازه داده که سازمان بازرسی از همه ظرفیتها همچون سازمانهای مردم نهاد کمک بگیرد.
وی با اشاره به حرکت سازمان به سمت نظارت هوشمند، بیانات رهبر معظم انقلاب پیرامون برخورد با فساد را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد که ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد باید بر اساس مبانی علمی باشد.
خدائیان با بیان اینکه پژوهشهای علمی نباید در کاغذ و کتابها بماند، گفت: سازمان بازرسی میتواند بستری برای اجرای این پژوهشها باشد و به صورت میدانی نتایج پژوهشها را اجرایی کند.
رئیس سازمان بازرسی تصریح کرد: در دوره تحول و تعالی دستگاه قضا، ریاست قوه قضائیه تمام تلاش خود را بر پیاده کردن منویات مقام معظم رهبری در ارتقای سلامت اداری، مبارزه با فساد و اولویت دادن به پیشگیری قرار داده است.
وی با اشاره به تفاهم نامههای سازمان بازرسی با مراکز علمی و دانشگاهها به منظور انجام کارهای پژوهشی و استفاده از دستاوردهای علمی در راستای ارتقای شفافیت و مبارزه با فساد، تاکید کرد که این اقدامات در راستای مسدودسازی بسترهای فساد ادامه دارد.
در ابتدای این دیدار، سردار اسماعیل احمدی مقدم رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی ضمن خوشامدگویی به رئیس سازمان بازرسی کل کشور و هیئت همراه، به سوابق تأسیس و اهداف تشکیل دانشگاه عالی دفاع ملی اشاره کرد و گفت: دانشگاه عالی دفاع ملی ضمن تربیت مدیران راهبردی در سطح نیروهای مسلح، مدیران سایر بخشهای مختلف دولت را نیز در تراز انقلاب اسلامی و در ابعاد راهبردی تربیت میکند.
وی با اشاره به میزان جذب دانشجویان مقطع دکتری تخصصی در رشتههای دفاع، امنیت، حکمرانی و مدیریت راهبردی بیان کرد: در بعد تحقیقات راهبردی هرچند وظیفه اصلی این دانشگاه، پشتیبانی از ستاد کل نیروهای مسلح است، اما سایر مراکز و سازمانها را نیز در حوزه تحقیقات دفاعی، امنیت، مدیریت راهبردی و حکمرانی پشتیبانی میکند.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی با اشاره به اینکه وجود سازمان بازرسی در قوه قضائیه یک ضمانت اجرایی فراهم کرده، افزود: مهمترین مسئله کشور که سرمایه و منابع اقتصادی را تحت تأثیر قرار میدهد، «سلامت اداری» کشور است به گونهای که هرنوع فساد در حوزه ذکر شده میتواند یک مسئله امنیتی و حکمرانی باشد، لذا دانشگاه عالی دفاع ملی آمادگی دارد راهکارهای علمی و شناخته شده را برای ارتقای سلامت اداری کشور ارائه دهد.
سردار احمدی مقدم همچنین اظهار کرد: به عنوان دانشگاه راهبردی کشور آمادگی داریم بسترها و امکانات لازم برای ارتقای این مهم را در اختیار سازمان بازرسی کل کشور قرار دهیم و تواناییهای دانشگاه در زمینه حکمرانی در تراز انقلاب اسلامی را در اختیار آن سازمان قرار دهیم.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلام والمسلمین کیخای فرزانه سرپرست مرکز آموزش و پژوهشهای سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور به تبیین و بررسی زمینههای همکاری فیمابین پرداخت.
در پایان این دیدار، تفاهمنامه همکاری علمی و پژوهشی و آموزشی میان دو طرف به امضای رؤسای دانشگاه عالی دفاع ملی و سازمان بازرسی کل کشور رسید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید