غلامرضا امیرخانی کیست؟/ چهرهای شناخته شده و امین در میان اهالی فرهنگ/ مدیری که زیرمجموعه خود را خوب میشناسد
غلامرضا امیرخانی از جمله چهرههای فرهیخته فرهنگی است که تبحر ویژهای در زمینه نسخه شناسی و سندشناسی دارد و سالهای سال به عنوان عضو هیات علمی و استادیار تاریخ در سازمان اسناد و کتابخانه ملّی فعالیتهای مفید و مهمی از خود به جای گذاشته است.
پریسا ساسانی: در خبرها آمد که غلامرضا امیرخانی با حکم رئیس جمهور به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد. انتصابی که به مدد کارنامه امیرخانی یکی بهترین انتخابهای رئیس دولت چهاردهم به شمار میآید زیرا او یکی ازخوشنامهای چهرههای شناخته شده و البته تایید شده از سوی اهالی فرهنگ و ادیبان است که به پشتوانه سالها فعالیت در زمینه های مختلف فرهنگی و ارتباط مستمری با فرهیختگانِ رفاقتی عمیق، امین و مورد اعتماد با اهالی فرهنگ دارد. امیرخانی به امانتداری در میان این چهرهها شهره است.
دکتر غلامرضا امیرخانی استادیار تاریخ ایران اسلامی در سازمان اسناد و کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران است که مدتی به عنوان معاون این سازمان فعالیت داشته و در دولت دوازدهم به عنوان مشاور در زمینههای مختلف علمی و پژوهشی حضور داشته است. او در دولت سیزدهم ودوره مدیریت علیرضا مختارپور از مشاوران رئیس سازمان بود که برنامهریزی و اجرای برنامههای متعددی را به عهده داشت.
رئیس تازه حکم گرفته سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران یکی از پژوهشگران و نویسندگان برجسته در عرصه فرهنگ است که آثار بسیاری را از نگارش کتاب، مقاله و تاریخ شفاهی درکارنامه نوشتاری خود به ثبت رسانده است.
از جمله آثار نوشتاری امیرخانی می توان به نگارش کتابهایی در زمینه پژوهشهای تاریخ ایرانی و اسلامی بر پایه اسناد چون « بررسی روند تأسیس کتابخانه ملی و توسعه آن تا ۱۳۶۰ق/۱۳۲۰ش با تکیه بر اسناد آرشیوی»،« پژوهشی در نقش اسناد دیوانی در تبیین ساختار قدرت دولت تیموریان»، « جایگاه کتاب در مناسبات فرهنگی تیموریان»، «تداوم و تحول در تاریخ نگاری ایران: بررسی و تحلیل آثار شهاب الدین عبدالله خوافی (حافظ ابرو)» و غیره اشاره کرد. همچنین کتاب «سرود رهایی » (مصاحبه تاریخ شفاهی با محمود حکیمی) از دیگر آثار مکتوب او است.
شناخت کافی از اسناد و کتابهای موجود در کتابخانه ملّی ایران و دیگر مراکز اسنادی فعال در کشور، آگاهی و اطلاع از موجودیهای مراکز اسنادی به خصوص در حوزه نسخهپژوهی و نسخهشناسی کشورهای منطقه، مراوده مستمر با اهالی فرهنگ در کشورهای همزبان، اشراف کامل به علم کتابداری ودانش اطلاعات از مهمترین ویژگیهای علمی و اجرایی غلامرضا امیرخانی است.
همچنین ارتباط با چهرههای موثر و طراز اول فرهنگی از حُسنهای این مدیر فرهنگی است. که حاصل این ارتباط موثر تحویل کتابخانه استاد عبدالله انوار پس از درگذشت ایشان، به عنوان گنجینهای ارزشمند به کتابخانه ملّی ایران بود که به واسطه شناخت و اعتماد بازماندگان استاد انوار به امیرخانی میسر شد.
یکی ازحُسنهای این انتخاب آشنایی امیرخانی با بدنه سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران است و ارتباط خوبی با کارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران دارد که این مهم یکی از مهمترین ویژگیهای این انتخاب است. چراکه اینبار برخلاف گذشته مدیر نا آشنا به پیچ و تابهای این سازمان منصوب نشده که بخواهد مدت زمانی را صرف آشنایی با مناسبات سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران کند. زیرا امیرخانی به عنوان مدیری آشنا، آگاه، حاذق با دانش کافی نسبت به مسائل سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران روی کار آمده است تا در سایه شناخت و تخصص خود بتواند تحولی در حوزه علم کتابداری، دانش اطلاعات، حفاظت از میراث مکتوب و البته ارتباط موثر با کارکنان و اعضای کتابخانه ملّی ایران به دور از رفتار قهری ایجاد کند.
سند چشمانداز، سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)، برنامه هفتم پیشرفت و رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم؛ با اتخاذ تدابیر متناسب و نظارت متقن بر حسن اجرای امور مبتنی بر قوانین مصوب از مهمترین اهداف انتخاب و انتصاب مسعود پزشکیان رئیس جمهور بوده است.
۲۴۳۵۷
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید