آلن دلون ما ایرانیها ، نماد مطلق جذابیت
یکی از نمادهای جذابیت سینمای جهان امروز برای همیشه از دنیا رفت. آلَن فابیَن موریس مارسل دلون، مشهور به آلن دلون، بازیگر مشهور سینمای فرانسه و اروپا، در حالی در ۸۸ سالگی جهان را ترک کرد که از مشهورترین چهرههای هنری معاصر بود.
به گزارش رویداد البرز، شهرت آلن دلون فقط محدود به اروپا نبود، زیبایی، کاریزما و قدرت بازیگری او، دلون را تبدیل به ضربالمثل در میان بیشتر مردم جهان و مخصوصا ایران ، آنهم وقتی که سیمای جذابش منطبق شده بود با صدای مخملی خسرو خسروشاهی.
به گزارش فیلمنیوز، آلن دلون طی یک اتفاق پایش به جشنواره کن در فرانسه باز و کار سینما را از دهه ۵۰ میلادی شروع کرد. او به صورت تجربی سینما را آموخت و با استعداد و جذابیتی که داشت در طی دو دهه به یک نام مهم در سینما تبدیل شد. کارنامه کاری این بازیگر از منظرهای مختلفی قابل بررسی است، اما نمیتوان پیوند ایرانیها با سینمای فرانسه و نقش پررنگ دلون در این مسیر را نادیده گرفت. تاثیرپذیری و پیوند سینمای ایران با بازیگری مانند آلن دولن از دو جهت قابل توجه است.
یک | در دهه 60 میلادی که اوج شهرت و محبوبیت آلن دلون در سینمای فرانسه و جهان بود، در ایران هم روندی در حال شکلگیری بود که آرام آرام تبدیل به ساختاری شد که بعدها از آن، به موج نوی سینمای ایران شهرت پیدا کرد. این ساختار چون شباهت زیادی به موج نوی سینمای فرانسه داشت، به این نام خوانده میشد. این تغییرات در سینما و ظهور جریان روشنفکری در سینمای ایران، خیلی بیشتر از قبل پای فیلمهای فرانسوی را به داخل باز کرد. تلویزیون ملی ایران آثار سینمای فرانسه را دوبله میکرد، آثاری که دلون در آنها نقش داشت و شمایل یک مرد جذاب و قوی را به تصویر میکشید. دوبله صدای او هم از همان ابتدا بر عهده خسرو خسروشاهی گذاشته شد و این علاوه بر تصویر، صدای ماندگاری از این بازیگر را هم در ذهن ایرانیها باقی گذاشت. فیلمهای «سامورایی»، «استخر»، «دایره سرخ» و… از آثار محبوب دلون در ایران بود.
دو | تاثیر دیگر آلن دلون در سینمای ایران به شمایل ضدقهرمان او برمیگشت. در سینما و تلویزیون ایران که مدام مردهای ضمخت ضدقهرمان بودند و قهرمانها جذاب، فیلمهایی از کشور فرانسه پخش میشد با بازی مردی جذاب و خوشچهره که عموما ضد قهرمانی تنها بود. این تفاوت به چشم میآمد و مردم فیلمهای آلن دلون را پیگیری میکردند و دوست داشتند. همین محبوبیت باعث شده بود، بسیاری در ساخت آثار سینمایی خود هم در تلاش باشند از او نسخهبرداری کنند که البته چندان موفق هم نبودند.
سه | یکی از اتفاقات جالب در اواخر دهه 40 شمسی هم این بود که به دلیل علاقه بیش از اندازه ایرانیها به آلن دلون بود، دعوت از او برای حضور در ایران بود. این بازیگر به دعوت جمعی از بازیگران ایرانی به تهران آمد و تعدادی عکس هم از آن دوران در دسترس است که با انتشار خبر درگذشت دلون در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است. او سالهاست از سینما فاصله گرفته، اما هنوز در میان ایرانیها محبوب است و واکنشها به خبر درگذشتش، نشان از پیوند ناگسستنی میان این بازیگر، آثار ماندگارش و سینمای ایران و ایرانیها دارد.
۲۴۴۵۷
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید